Ons team

Lars Verburg - Oprichter van RiteofPassage.nl

“Uit eigen ervaring weet ik dat de puberjaren een grote uitdaging kunnen zijn. Er verandert veel op zowel fysiek als mentaal vlak. Ik voelde veel boosheid en onduidelijkheid. Als gevolg hiervan ging ik me afzetten tegen mijn ouders en een dubbel leven leiden. Als ik terug kijk op deze periode zou ik gewild hebben dat ik meer steun had gehad en had ik zeker betere beslissingen kunnen nemen.”

Lars Verburg heeft na zijn opleiding werktuigbouwkunde 10 jaar bij een groot high-tech bedrijf gewerkt. Op 34 jarige leeftijd begon het te kriebelen en is hij met zijn vrouw en twee zoons naar Australië verhuisd. Daar heeft hij opleidingen gevolgd en heeft hij nauw samengewerkt met o.a. Dr Arne Rubinstein, CEO van ‘The Making of Men’ en ‘Rite of Passage Institute’, die internationaal bekend staat als expert op het gebied van opgroeiende tieners en Rite of Passage.

“Na 10 jaar als ingenieur gewerkt te hebben, voelde er iets niet compleet. Ik genoot van de dingen die ik deed, maar er waren momenten waarop ik te weinig voldoening voelde. Er veranderde veel toen ik vader werd. Verantwoordelijkheid, onvoorwaardelijke liefde, maar vooral de intentie om de best mogelijke vader te zijn voor mijn jongens was een gevoel dat ik nooit eerder had ervaren. Deze intentie bracht me dichter bij mezelf en leidde me tot dit werk. De voldoening die ik krijg van het samen zien groeien van vader en zoon, is voor mij immens waardevol.” 

Lars Verburg

Door zijn jarenlange ervaring heeft Lars een uniek programma ontwikkeld dat voor iedereen toegankelijk is. Met zijn enthousiasme, mensenkennis en down to earth mentaliteit weet hij de deelemers mee te nemen in een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten.

Rob van Wetten - Groepsbegeleider

“Tijdens mijn tienerjaren dreef ik steeds verder weg van mijn gezin van herkomst. Ik voelde mij niet begrepen en niet gehoord. Ik had het gevoel dat ik niet eerlijk alles kon delen thuis. Daardoor zocht ik vaak de grens van het toelaatbare op en ging ik regelmatig over die grens heen. Door deze ervaring ben ik ervan overtuigd dat een luisterend oor en begrip tonen een groot verschil maken in het nemen van de juiste beslissingen in de pubertijd.”

Rob van Wetten is na zijn studietijd werkzaam geweest als meewerkend voorman bij een grote zeilmakerij. De afgelopen jaren werd de drang om jongeren te helpen steeds groter en heeft hij de opleiding voor jongerencoach afgerond, werkt hij als vrijwilliger met jongeren met een rugzak en in 2018 heeft hij deelgenomen aan de Rites of Passage leadershiptraining van Dr. Arne Rubinstein.

“Op mijn dertigste had ik een groot ongenoegen over hoe mijn leven voorbij kabbelde. Ik was zomaar iets aan het doen en haalde weinig voldoening uit mijn dagelijkse bezigheden. Het roer moest om! Door bewuster leven en persoonlijke ontwikkeling is het voor mij helder geworden dat mijn leven in het teken moet staan van het stimuleren van groei. Voor jong en oud. Voor vader en zoon.”

Door zijn rustige uitstraling creëert Rob een omgeving waar persoonlijke groei kan plaats vinden. Zijn positieve blik en luisterend oor zijn de basis van zijn warme persoonlijkheid.

Verder zijn wij verbonden met en staan we achter het werk van: